Hi there, Meet me at the social media platforms. See you soon ;)

Boek voor een boek! Hoe leuk is het om jou boek te ruilen met een boek van iemand anders. Niet kopen, niet meenemen, maar gewoon ruilen. 

Volwassen boeken, kinderboeken, hobbyboeken, reisboeken, recepten en woonmagazines gaan voorbij. Het bieb huisje van 2016 stond in het begin erg laag bij de grond en zat erg vol. Tijd voor iets nieuws!Eerst moest er nagedacht worden over wat voor soort huisje er moest komen en hoe/ waar deze dan te positioneren. Na wat tekenen van een ontwerp heb ik de opdracht uitgezet om het frame van huisje te laten maken.

Weken verstreken wat mij de tijd gaf om na te denken of we de bibliotheek gingen verven of bewerken.

Het huisje zal buiten in weer en wind komen te staan. Dat betekende dat een goede laag verf en kit van belang is. Kortom schetsen van een aantal dezelfde huisjes op een A4 en de kleuren mochten bepaald worden door mijn gezinsleden wat een super verrassend effect kreeg.

Gezien het huisje zou lijden als het alleen in een beetje beits zou staan kreeg het uiteindelijk verf in de kleuren ‘grijs en wit’.

Het dak was van hout, maar alleen zwarte dakpannen vond ik te saai. Ik ben begonnen de dakpannen te maken van rubber oftewel oude fietsbanden. Dat betekende echter wel dat er ruim 150 op maat gemaakte dakpannen moesten worden gemaakt. Zo gezegd zo gedaan en zie het resultaat. Om te weten waar u deze minibieb kunt vinden is de minibieb in december 2017 aangemeld bij minibieb.nl.

In 2018 kreeg mijn oude huisje een nieuw onderkomen en heb ik een nieuw huisje neergezet. Een huisje echter zonder dakpannen, maar wel met 2 verdiepingen. Het eindresultaat zie je hieronder.

Kom je ook een boek ruilen?

Locatie: https://minibieb.nl/minibieb/mini-bibliotheek-benthuizen


Zwerfboeken

Vanaf de maand mei 2019 zijn alle boeken voorzien van een ‘zwerf’ sticker. Dit vanwege het feit dat alle boeken in de minibieb werden meegenomen of door verkocht in plaats van ruilen of terugbrengen. Dit met als resultaat dat er bijvoorbeeld geen kinderboeken meer te leen waren.

Door het gebruik van de ‘zwerf sticker’ ziet men welk nummer een boek heeft. Daarnaast is het heel leuk om te zien waar boeken gaan zwerven of hoeveel boeken er inmiddels zijn geweest. In mei 2020 is de sticker vervangen door een stempel met hetzelfde doel.

Wist je dat er in juni 2020 ruim
260 boeken zijn geruild en geleend?

WE GINGEN HET JAAR 2021 IN MET HET FEIT DAT ER MEER DAN 500+ BOEKEN ZIJN, GELEEND, GERUILD, GEDEELD, SUPERGAAF!


error

Enjoyed my site? Like, share or contact me :)