Hi there, Meet me at the social media platforms. See you soon ;)


Na jaren wachten voor een nieuw griezelevenement in het dorp (laatste was in 2005) zijn in het jaar 2018 de eerste nieuwe stappen gezet. Na het zoeken van vrijwilligers heeft Dorien van Bavel gekeken naar de mogelijkheden en is er hard gewerkt om op vrijdag 2 november 2018 de eerste editie van ‘Griezelig Benthuizen‘ te organiseren.

Gezien het feit dat dit vrijwillig, door Dorien van Bavel met een team vrijwilligers en sponsoren, georganiseerd wordt is het nooit zeker of dit evenement elk jaar doorgang heeft. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals een gezin, werk, kosten en andere vrijwillige activiteiten. Er worden altijd kosten gemaakt en er moet altijd een vergunningsmelding (per persoon) door de gemeente worden afgegeven voor deze activiteit.

Griezelig Benthuizen is een evenement voor alle basisschoolkinderen (4-12 jaar) woonachtig in Benthuizen”.

> In 2018 en 2019 is er voor deze kinderen een huizenjacht ‘trick of treat’ met afsluitend een griezelroute en een prijswedstrijd georganiseerd.
> In 2020 zou er een aangepaste versie zijn met het eten en aansluitend een vossenjacht. Echter is deze avond last minute door COVID afgelast.
> 2021 is er voor deze kinderen een griezeljacht met speurtochtopdrachten door het dorp naar een ‘trick of treat’ georganiseerd. Tevens was er een prijswedstrijd voor het mooiste huis, mooist in thema geklede kind en mooiste creatieve pompoen.

>2022 is er voor deze kinderen ‘trick of treat’

Een voorbeeld van het evenement in het kort uit het verleden:
Kinderen melden zich online van te voren aan, komen verkleed in thema onder begeleiding op de gekozen datum, maken een mooie foto van hun outfit op locatie (wedstrijd), krijgen vervolgens een plattegrond waarop alle informatie staat vermeld, gaan respectvol door het dorp op zoek naar de aangemelde griezels of griezelhuizen (elk huis heeft een kenmerk), lossen een raadsel op, noteren het mooiste huis op de kaart (wedstrijd) en krijgen als afsluiting toegang (met de oplossing van het raadsel) voor een fantastische griezelroute met figuranten.

Wil jij nou meer weten over deze activiteit, volg dan onze sociale kanalen.

> Heb jij mee gedaan en heb jij al zin in volgend jaar? Geef jou feedback op de berichten die je hebt ontvangen of schrijf online een review aan de organisator. Wellicht ontvang jij iets leuks?
www.bijcreado.nl/contact/reviews

Publicaties over Griezelig Benthuizen:

Nieuwsberichten
Diverse Flyers

Zeer belangrijke onmisbare partijen zijn alle bedrijven en vrijwilligers.
In de afgelopen jaren zijn wij door vele bedrijven gesponsord, waaronder: huiseigenaren, figuranten, Dorphuis de Tas Benthuizen, Firma Hijdra Benthuizen, bijCreaDo Benthuizen, Albert Heijn Zoetermeer Noordhove, Hoogvliet Zoetermeer Oosterheem, DeCler Reclame Benthuizen, Roobos Benthuizen, Twin Air Systems, Lidl, WvLv Photografy, Stichting Badtasan, Aannemersbedrijf Gräper